Creatie en Fabricatie van paspoppen

Of het nu à la carte of op maat gemaakt is, ons multidisplinair team ontwerpt elke collectie vanaf nul, met de grootste zorg en gebruikmakend van duurzame materialen. Een rariteit binnen de wereld van de etalagepoppen, maar de voordelen spreken voor zich: unieke ontwerpen van een ongeziene kwaliteit. Bonami paspoppen worden steeds gekenmerkt door een natuurlijke elegantie met de perfecte pasvorm voor uw kledij en accessoires. Het gaat als volgt.

Het idee

Eerst is er het idee. Hiervoor kan om het even wat de verbeelding van ons team van beeldhouwers prikkelen. De inspiratie kan komen van een tekening, een levend model of gewoon van enkele opmerkelijke foto’s in mode magazines. Dit idee of thema zal vervolgens dienen als de rode draad voor de volledige collectie. Met dit in het achterhoofd starten onze beeldhouwers met het vormgeven van de eerste lijnen in klei of meteen in 3D.

Het prototype

Na dit basissilhouet wordt er in ons atelier verder gewerkt met het continue verfijnen hiervan en met het toevoegen van karakter aan de paspop. Onze beeldhouwers schaven tot ze hun prototype in klei hebben. Dit is als het ware de eerste etalagepop. Hiervan wordt dan een eerste mal gemaakt uit gips. Later volgt een productiemal in hars.

Productie en afwerking

De etalagepop kan nu in productie gaan, om ten slotte tot in de puntjes afgewerkt te worden in de kleur en afwerking die onze klant voor ogen heeft. Onze make-up artiesten zorgen voor de finishing touch.

Klaar om te vertrekken! 

Na een uitgebreide kwaliteitscontrole worden onze mannequins zorgvuldig verpakt en verzonden naar onze internationale klanten. Ze kijken er al naar uit om te schitteren in hun nieuwe etalage!